Чому саме Християнство? Або яка віра істинна.

Papa-rymskyi2Останнім часом позиції християнства похитнулися. На це є свої причини, і про них трошки скажу далі. Зараз подивимось, чи дійсно християнська віра є істинною, і чи тільки вона така.

Викладаю тільки свої думки та аргументи, ви можете бути як згідні, так і мати щось проти.

Є поширена думка, що всі релігії є видумані людьми, а я вірю тільки в Бога. Не збираюся йти до церкви, і «попу» чи «ксьондзу» не буду платити.

Не знаю, що мається на увазі під словом релігія (в мене асоціюється із лекціями в академії «історія релігій»), але є істинний Бог і є його Церква. Про те, що Церкву придумали не священики, а сам Ісус Христос, можна без особливих проблем прочитати в самій Біблії.

Хто стверджує, що вірить в Бога, але не вірить у створені людьми церкви – видає сам себе. Цим він показує що Біблію або не читав взагалі, або читав поверхнево. Інакше, він мав би звернути увагу на слова Христа до апостола Петра: «Ти Петре — скеля, і на тобі я збудую свою Церкву і ворота пекельні її не подолають». Так що Христос таки говорить що збудує свою Церкву.

З цим ніби більш-менш розібралися. Та є велика кількість людей, навіть і нас в Україні, яка вважає що і Ісус Христос всього-на-всього пророк, як і представники інших релігій. Відповідно християнство є рівним серед інших течій. На це можна відповісти словами самого Ісуса Христа: «Ніхто не приходить до Отця як через мене».

Навіть після цих слів, є ті, котрі будуть сумніватися: чому слід вірити словам Ісуса Христа, і чи він дійсно був Богом.

По-перше, він страждав і помер за наші гріхи. Це не зробили ні Будди, ні Крішни, і т.д. Я взагалі не розумію, як хтось, особливо з молоді, насміхається з християнства. Як можна насміхатися із того, хто помер за тебе?

Крім того, він воскрес, що є доказом його божественності. Погодьтесь, проста людина цього б не змогла зробити. Для тих, хто вірить що Ісуса вночі учні зняли з Хреста і поховали, а потім розпустили слухи про воскресіння, скажу наступне.

Усі учні, крім апостола Івана, померли мученицькою смертю вже після смерті самого Христа. Якщо б він не воскрес, їм достатньо було відректися його перед лицем смерті і кинути цю затію. Та вони бачили його живого після смерті, і знають, що він живий.

Всемогутній Бог, дуже і дуже розумно перестрахував нас від шарлатанів. Адже будь-хто, надто начитаний міг би об’явити себе Сином Божим чи заснувати нову Церкву. Та є один вагомий нюанс. Багато пророків ще тисячі років до народження Христа писали про нього. Дослідники нарахували до 450 різних згадок.

Там йдеться від того, де народиться, до того, якою смертю помре. В час коли це писалося, наприклад злочинців,  розп’яттям на хресті не карали.

Якщо ви уважно читали Біблію, то звернули увагу, що там часто є слова «щоб збулося писання». Бо Ісус Христос повністю повторив те, про йшлось в писанні про Сина Божого.

А шарлатанам цього не дано. Таким чином, Бог нам вже тисячі років через пророків звіщав про прихід його Сина.

Істинність християнства підтверджують чисельні чуда, котрі ставалися із віруючими.  А святим у католиків чи православних визнають тільки того, хто міг творити чуда. Це ще одне підтвердження – кого Бог слухає і через кого діє.

До зниження впливу християнства у світі також причетні і ми, прості миряни. Якщо б ми жали по-християнськи, то у світі не було б ні одного язичника. Колись запитала одного індійця: «з ким у вас асоціюється християнин». Той відповів: «християнин дає». Не знаю, можливо індієць так відповів через матір Терезу, але факт є.

Насамкінець хочу трошки торкнутися сект. Християнством все зрозуміло, але ж є стільки напрямків, конфесій чи сект.

Та насправді все простіше, ніж виглядає. Бог, як із згадуванням у пророцтвах про свого сина, захистив нас як від шарлатанів, так і від сект та розкольників. Зокрема, Церква веде своє існування від самого Ісуса Христа. Слова, які підтверджують це я навів вище.

Щоб уберегтися від псевдо церков, висвятити нового керівника істинної церкви можна тільки покладанням рук попередника.

Так само єпископів чи священників. Завдяки цьому, істинна церква існує безперервно від самих апостолів. А якщо хтось скаже що в них істина, то це їхні проблеми. Всі секти (а їх тисячі за офіційною інформацією) не беруть свій початок від апостолів, а самі себе «створили». І як правило, їх вік складає пару сотень років. До того їх ніхто не знав.

P.S. І щоб там не казали, та весь світ веде своє літочислення саме від дати народження Ісуса Христа. Щось в цьому є…

9 comments

  1. Олександр

    Найбільша логічна помилка статті це аргументація висновком, бо виходить таке: “У біблії пише, що біблія це істина, тому це істина”.
    Наступна логічна помилка називається недостатня підстава. За тисячі років до Христа писали про його прихід і це нібито має доводити, те що біблійний Христос це і є той пророк. Те, що чекали пророка не говорить нам про те, що Ісус і був той пророк, адже факти можна легко підставити і надумати. Наприклад, іудеї досі чекають того обіцяного пророка, а Ісуса не визнають, мусульмани взагалі ж пішли далі і вигадали ще одного пророка, який на їхню думку є головним.. Якщо дивитись на речі об’єктивно, то жоден відомий літописець тих час не описує існування Ісуса, окрім, щоправда Флавія, якого сучасні вчені вважають вигаданим персонажем.. Та навіть був би він не вигаданий, те що один літописець суперечить усім іншим, які були не знайомі один з одним і тим не менше описували однакові події, вже про щось говорить.
    Щодо апостолів, літочислення від наролження Христа і т.д, то тут все просто пояснюється. Мугутній імператор Констянтин проводить Вселенський Собор, де приймає догмати віри. Саме там визначається, що правда, що неправда і як насправді було. Як вони те визначали невідомо. Відомо лише те, що ввелося нове словечко “єресь” і було спалено безліч Благих Вістів, які існували на той час і визнано лише чотири із них.
    Рекомендую також подивитись фільм у якому один християнин-дослідник виясняє хто написав біблію.http://vk.com/video14605494_164978101?hash=cff31342d544c1ef І друга частина http://vk.com/video14605494_164978103?hash=455484396f8a3325

    • Не хочу зараз довго дискутувати, бо кожен і так залишиться при своїй думці. Свою аргументацію викладаю в статтях.
      Тільки чомусь згадався мені французький філософ Вольтер – відомий атеїст. Дійшли до нас його слова, що “в XIX столітті Біблія буде відома тільки як предмет антикваріату”. Як ми бачимо, він помилився, і Біблія зараз найтиражніше видання в світі. Що не можна сказати про твори самого Вольтера.
      До речі, коли він помирав, то перед смертю кликав священика. Але біля нього були його друзі, котрі не захотіли це зробити.

      • Олександр

        У логіці це також хибний довід, він називається аргументація авторитетом. Не важливо скільки людей купують і читають біблію, важлива істина та причинно-наслідковий зв’язок фактів.
        Вольтер безперечно був оптимістом, як і багато мислителів, але, на жаль, його оптимізм був безпідставний, адже він ще не знав, що соціальне буття визначає соціальну свідомість..

        • Олександре, тут вже така філософія почалась, що я мабуть не буду вступати в суперечку. Нехай кожен має свою думку. Це нормально.

  2. Олександр

    Плюралізм це не нормально. Бо коли Ви щось стверджуєте, то треба ще вміти це відстояти, а інакше краще не говорити і тримати думки в собі. Я виражаю не свою думку (я логіку не винайшов), а правила перевірені часом, які допомагають відрізняти правильні знання від очевидно хибних.
    В статті Ви задавали запитання, то не обурюйтесь на відповідь яка Вам не зовсім подобається. Ви питали чому насміхаються з християнства, як можна сміятись з жертви і т.д. 
    Насправді це дійсно дуже смішно для людини, яка мислить логічно. Вибачте, але я з Вашої статті просто виписав цілі цитати для того щоб потім використати їх в обґрунтуванні не логічності віри

    “Істинність християнства підтверджують багаточисельні чуда, котрі ставалися із віруючими”
    Подивіться уважніше хоча б до цієї своєї тези. Вас не дивує той факт, що дива трапляються лише з віруючими? Це просто смішно, аналогічно можна сказати:

    “Потребу людини вживати алкоголь доводить наявність мільйонів алкоголіків”
    Чи інша Ваша теза:
    “Про те, що Церкву придумали не священики, а сам Ісус Христос, можна без особливих проблем прочитати в самій Біблії”
    По аналогії: Про те, що саме людина-павук рятівник людства можна почитати в самих коміксах.
    “Крім того, він воскрес, що є доказом його божественності. Погодьтесь, проста людина цього б не змогла зробити”
    Крім того людина-павук уміє лазити по стінам та плести павутину. Погодьтесь, проста людина цього б не змогла зробити
    Не сприймайте, як образу, але Вам слід почитати логіку. Я, наприклад, зараз її вивчаю і це дуже плідно, вона знадобиться Вам не лише в житті, але й при написанні публікацій. 

  3. Олександр

    Просто проблема в тому, що Ви послуговуйтесь авторитетом біблії і християнства, але не авторитет визначає істинність.
    Англійський поет і єгиптолог Джеральд Мессі казав:
    “Їм буде не просто, тим хто покладається на істинного авторитета, замість того, що покладатись на авторитет істини”
    Ці слова дуже влучні у цій ситуації. Авторитет істини є у логіці, вона не ставить пріоритетів на тих чи інших ідеях, а лише вчить нас правилам, які допомагають відрізняти правду від хиби.
    І на останок хотів би процитувати ще Маяковського:
    Товарищ, подымись!
    Чего перед богом сник?
    В свободном нынешнем ученом веке
    не от попов и знахарей –
    из школ, из книг
    Узнай о мире и о человеке!

    • Звичайно що потрібно вчитись і книги читати. Та й хто сказав що віруючі люди тупі?
      Подивіться тут http://esquire.ru/wikimap (натисніть кнопку “play” під зображенням). На карту нанесені відомі Вікіпедії особистості.
      Зверніть увагу, що фактично християнська Європа зробила найбільший вклад в розвиток людства. Не Китай, не Індія, не Близький Схід, не Африка.
      Закінчу історією, кажуть реальна.
      Відомий фізіолог Павло, як відомо, був віруючою людиною.
      Це були роки становлення радянської влади. Павло проходив біля церкви і перехрестився.
      Повз нього проходив червоноармієць, похлопав того по плечі і сказав: “тємнота дєдуля, темнота”.

      • Олександр

        Якраз слухаю лекцію по філософії середньовіччя. То капець, люди це досі застрягли в тій епосі..

  4. Олександр

    Читав тут про Ірода і нагадав собі Вашу статтю. Виявляється Ірод помер в 4 році до нашої ери, а це значить, що або Ісус народився за кілька років до нашої ери або Ірод наказав знищувати дітей уже після своєї смерті.. Таких протиріч виходить багато, наприклад, в Євангеліє від Луки говориться, що Ісусу було 30 років на 15 році правління імператора Тіберія, який правив з 14 до н.є по 37 рік, що робить Ісуса старшим на один рік..

    Цікаво й те, що саме літочислення з’явилося після того як римський монах Діонісій вирахував, що кожна 532 річниця святкування Великодня співпадає і що це знак з вище про точну дату народження Христа. Цікаво й те, що російський імператор Петро 1 після святкування 7208 року з дня створення світу наказав відтепер вести літочислення з дата народження Христа і в Росії відсвяткували новий 1700 рік.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*