Чому я вірю в Бога.

БібліяХочу торкнутися такої теми як віра в Бога та атеїзм. Чомусь так сталося що останнім часом мені на очі потрапляло багато атеїстів, в тому числі серед знайомих.

Інтернет та телебачення лише поглибили моє розчарування. Тому приведу свої аргументи в суперечці, і відповім на закиди невіруючих.

Бога не видно. Так кажуть атеїсти. Знаменитий космонавт Юрій Гагарін після повернення з космосу сказав: “ я всюди літав, але Бога не бачив”. Американські астронавти, до речі, казали протилежні фрази. Я тут відповім словами Р. Дідули: “можна вилізти на високу купу гною і сказати що Бога не видно”.

Бог у серці, все створено ним, тільки треба відчути і вірити. Апостол Тома казав: “Доки не побачу слідів від ран на руках і ногах Ісусових, доти не повірю”. На що Господь відповів :“Ти побачив, тому і повірив, але блаженні що не бачать але вірують”. Між іншим, радіації також не видно, але по ядерному реактору прогулятися ніхто не хоче.

Якщо б був Бог, то не було б зла у світі. Тут розкажу оповідь. Якось разом йшов священик і миловар. Зайшла розмова про Бога. Миловар доводить що Бога немає тому що багато злих людей у світі. В цей час вони проходили біля замурзаного жебрака. Тоді священик каже що миловарів не існує. І додав, що якщо б вони були, то не було б брудних людей.

Атеїсти часто кажуть що творець створив брак, бо досконале не може грішити. Правда в тому що Господь не створив зомбі, а дав людям вільну волю. Нас ніхто не змушує грішити, зло ми вибираємо самі. І не треба нікого винити. Всі хочуть щоб Бог прийшов і за нас все зробив. У нього є наші руки і ними ми повинні творити добро.

Щоби розвіяти свої сумніви в існування творця подивіться на зоряне небо і фото живої клітини. Ви вірите що все сталося само? Це так само якщо би за кілька мільйонів років склався автомобіль чи друкарський верстат. Тим хто вірить що все сталося само скажу таке: без направляючої сили був би хаос а не гармонія. Подивіться на рослин, тварин, зоряне небо і перестаньте сумніватися.

Поширенню безбожництва сприяють “сильні світу цього”. Голлівудські “зірки” вірять в Кабалу а не Бога який віддав своє земне життя за них. Я їх розумію. Якщо б якась голлівудська “шлюшка” хотіла стати християнкою, вона повинна б пройти щиру СПОВІДЬ. А справжня сповідь коли у тебе п’ята дружина чи чоловік — це непросто. До речі, за твердженням святих, найбільше людей потрапляють в пекло через гріх нечистоти та аборти. Тому- то так важко з них сповідатися-диявол не відпускає.

Уявляю як важко бідним атеїстам. Знати що ти рано чи пізно помреш назавжди. Знати що ти ніколи більше не побачиш померлих батьків, дідусів чи бабусь.

Багатьох людей лякає та відштовхує від церкви надмірна суворість при описах Бога. Насправді він добрий, бо прийшов і віддав своє життя за нас. Той хто помер за нас, то й і любить. Як казав Ісус:”Я лагідний і сумирний серцем”.Карл Юнг

Атеїсти хоча й не вірять в Бога, по закінченні земного життя відчувають що він є і він живий. Відомий філософ Вольтер був безбожником (подумайте над словом “божевільний”) і насміхався з релігії та священиків, Біблії. Коли він помирав то перед смертю хотів щоби прийшов священик, але його друзі не покликали, бо також були атеїсти.

Розкажу про ще один випадок. На моїй першій роботі зі мною працювала дуже хороша людини- Зенон Львович. Був хороший у всіх відношеннях але був невіруючий. Хворіючи діабетом з’їв банку згущівки і помер. Перед тим пролежав пару днів у комі. Його паралізувало і він міг рухати тільки пальцями однієї руки. Говорити не міг. Через деякий час я взнав що він перед смертю сповідався у священика. Священик читав гріхи, а Зенон стискав його руку якщо він ним грішив.

Так що повторюю, людина може казати що хоче, але перед смертю вона відчуває що це ще не кінець. До речі, чи ви знаєте що добрий Бог навіть такому кату як Сталін дав час покаятися (можливо коли вчився в духовній семінарії щиро помолився). Вождя спіткав інсульт і він 12 годин пролежав на підлозі паралізований, а охорона без його дозволу боялася зайти. Так він і помер. Ніхто з нас не знає про що він думав у ці години.

Бога побачити нам грішникам важко. Зате диявола в чистому вигляді можливо. Коли лукавий вселяється в людину, то його виганяють за допомогою обряду екзорцизму (вичитка у православних). Там вже не смішно. Те що мені розказували і я читав — жах. Немовлята можуть говорити грубим голосом і матюкатися, люди кричать звіриними голосами, піднімаються в повітря, худеньких жіночок не можуть стримати дужі чоловіки. Ось так диявол не хоче відпускати свою жертву.

На закінчення розкажу історію що сталася з відомим фізіологом Павловим. Він, як відомо, був віруючою людиною. В час гоніння на Церкву він проходив біля храму і зняв шапку перехрестившись. Його обігнав якийсь червоноармієць поплескав по плечі і сказав: ”темнота дєдуля, темнота”.

Хочу побажати вам більше аналізувати та слухати своє серце. Для цього нам інколи потрібно зупинитися і побути в тиші.

5 comments

  1. Олександр

    Людська природа повністю залежить від середовища та в дечому від генетики. Якщо зробити для людей рай, де буде процвітати гармонія, буде достаток і не буде бідних та скривджених, то не знайдеться жодної Єви, яку б спокусив змій..

    Доведено, що усі злочини мають мотив, який зазвичай економічний. Коли б кожен жив у достатку, то 80% гріхів зникло б одразу, а решта 20% залежать від виховання та психічного здоров’я..

    Крім того очевидність не існування творця лежить у самих релігіях, тезиси яких давно науково спростовані.

  2. Я колись щось подібне думав, поки не потрапила до мене книжка Михайла Маріїна “НА ПОРОЗІ АПОКАЛИПСІСУ або Християнство – абсолютна релігія розділення добра и зла».”
    Там тільки факти і переконливі аргументи.
    Хоча я й після того прочитав з пару десятків католицьких та православних книг, названої вище вистачає, щоби як мінімум задуматися.

    • Олександр

      З чого таке переконання, що там тільки факти? Коли усі люди зрозуміють, що людська природа залежить в основному від середовища, а не від якогось ефемерного внутрішнього зла, то тоді стане очевидним не компетентність релігій..

      Коли б Ви народились десь в Зімбабве, то будете сповідувати релігію даного регіону і ніколи не станете християнином.. Аналогічно і народжені у східних країнах швидше стануть будистами, а не будуть належати до якоїсь з християнських конфесій..

      Нехай це логічно, що творець дав нам свободу чинити на власний розсуд, тому ми самі обираємо як жити, але не логічно карати дітей за гріхи батьків.. Крім того, не справедливо давати свободу волі, але забороняти чинити щось, бо тоді ця свобода не справжня, обмежена правилами.. Вільна людина може чинити усе безкарно, проте якщо забезпечити її усім необхідним та виховати в любові, то вона не чинитиме зла..

  3. Отут можна прочитати про цікавий випадок з нейрохірургом http://www.credo-ua.org/2012/10/70748
     

    • Та є інформації багато. От про відомого вченого, колишнього атеїста http://ru.faktxeber.com

      Тепер він вже каже що помилявся, і Вселенна не могла виникнути сама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*